Babba Kinderopvang

“MEEDOEN IS BELANGRIJKER DAN WINNEN”

Sinds dit jaar kunnen bedrijven sponsor van de dag worden. Babba Kinderopvang is het eerste bedrijf dat hier graag aan wilde meewerken en wij als organisatie zijn hier enorm blij mee! Babba Kinderopvang is sponsor van de donderdag.

Voor wie jullie nog niet kent, wie is kinderopvang Babba?

Guusje vertelt: “Wij zijn Babba kinderopvang. Wij mogen elke dag kinderen opvangen op onze kinderdagopvang, onze peuterspeelzaal en op onze buitenschoolse opvang. Dit doen wij met heel veel liefde en plezier. Het liefste/dierbaarste wat een ouder heeft, zijn/haar kind, wordt aan ons toevertrouwd, dat raakt ons. We voelen ons ook erg verantwoordelijk voor onze taak. We doen ons uiterste best om de kinderen die wij op mogen vangen, het gevoel te geven dat ze er toe doen, dat ze geliefd en gekend zijn. Vanuit onze christelijk geloof, geloven wij dat elk kind/elk mens gemaakt is 'met voorbedachten rade'. Elk mens doet er toe en voor iedereen is er een mooi plan; niemand is hier voor niks.”


Wat betekent de avondvierdaagse voor jullie?

“Wij vinden het mooi als een dorp samen komt en samen iets organiseert voor de kinderen. Ik kom zelf uit Lutjegast (geen Zuidhorn, maar wel gemeente Westerkwartier) en denk met veel plezier terug aan de avondvierdaagse die ik als kind mocht lopen. Het feit dat je met elkaar iets doet, dat je onderdeel bent van een groter geheel, van een dorp, een gemeenschap, dat is goed voor een kind. En dan zo'n laatste dag, dat er zoveel grote mensen langs de kant van de weg staan en je van je vader of moeder een bosje bloemen krijgt, dat is voor een kind heel waardevol. Wat ook heel fijn is, is dat iedereen een medaille krijgt. Een beloning voor meedoen in plaats van een beloning voor 'winnen'. We leven in een prestatiemaatschappij en dan is het heel mooi dat je een medaille krijgt als kind (ook allemaal dezelfde medaille, de een niet groter dan de ander) voor het meedoen. Meedoen is belangrijker dan winnen, dat is een belangrijke boodschap die hiermee uitgedragen wordt.”

Waarom besloten jullie de avondvierdaagse te sponsoren?
“Babba is een lokale onderneming, een deel van de kinderen die wij opvangen lopen mee. En er werken bij Babba veel mensen uit Zuidhorn, zij die zelf kinderen hebben, lopen ook mee met de Avondvierdaagse. We voelen ons betrokken!”

En dat vinden wij als organisatie heel fijn! Bedankt Babba Kinderopvang, mede mogelijk door jullie kunnen wij de avondvierdaagse te Zuidhorn organiseren!